Da li je suplementacija Karnozinom Extra vremenski ograničena?

Karnozin Extra je potpuno prirodan suplement, a nalazi se u organizmu svih nas. Unos nije vremenski ograničen, odnosno možemo ga koristiti celog života.

Da li je uz Karnozin Extra potrebno koristiti cink?

Kada se uzima čist L-karnozin obično se preporučivala kombinacija sa cinkom, ali karnozin extra je poboljšana formula l-karnozina sa još nekim dodatim prirodnim supstancama (l-karnitin, vitamin E, koenzim Q10, bioflavonoidi), tako da nema potrebe za dodatnim kombinacijama.

Da li Karnozin Extra ima interakcije sa lekovima?

Karnozin Extra nema apsolutno nikakve interakcije sa lekovima, ali je bitno napomenuti da određeni jači lekovi mogu usporiti delovanje Karnozin Extra suplementa.

Zanima me da li se Karnozin EXTRA uzima pre, u toku ili posle obroka?

Karnozin EXTRA je najbolje uzimati 30 minuta pre obroka ili 2 sata nakog obroka. Time se postiže optimalna resorbcija. Međutim, nije veliki problem i ako se odstupi ovih preporuka (deca ponekad imaju problema sa gutanjem tableta, te se njima sadržaj iste pomeša sa hranom ili bilo kojim napitkom).

Šta se dešava nakon prestanka unosa Karnozina Extra?

Karnozin Extra je potpuno prirodan suplement, nema neželjenih dejstava ni tokom, niti nakon prestanka njegovog konzumiranja. U zavisnosti od toga šta želimo da postignemo, nekada je potrebno uzimati karnozin godinama, a nekada se željeni rezultati dobiju nakon svega par meseci korišćenja. Vi u svakom momentu možete prekinuti sa uzimanjem karnozina, bez ikakve bojazni.

Da li Karnozin Extra smeju da koriste osobe sa epilepsijom?

Za uzimanje karnozina ne postoje kontarindikacije, niti neželjena dejstava, jer je potpuno prirodan.
Karnozin je izuzetno dobar antepileptik i preporučuje se kao terapija kod epilepsije. U početku kao dopunska terapija, a nakon par meseci korišćenja, uz konsultaciju sa Vašim neurologom, moguće je smanjenje ili isključenje antiepileptične terapije.

Da li Karnozin Extra sme da se uzima u toku prehlade i unosa antibiotika ili druge terapije?

Svakako da sme. Uzimanje Karnozina Extra u kontinuitetu je jako bitno, ne treba praviti velike pauze, kako se depoi karnozina ne bi ispraznili.

Da li se Karnozin Extra preporučuje deci sa Down-ovim sindromom?

Svakako, posebno u kombinaciji sa Kolostrumom Extra. Zajedno doprinose poboljšanju kognitivnih sposobnosti i govora.

Na koji način mogu da se poruče proizvodi?

Proizvodi mogu da se poruče pozivom na brojeve telefona 021/270-1290 ili 065/201-4983 ili na webshop-u, popunjavanjem obrasca o porudžbini.
Svi naši korisnici iz inostranstva imaju mogućnost kupovine online ili uplatom na devizni račun naše firme. Online kupovina se vrši na webshop-u, a svi koji žele da uplatu izvrše preko banke, potrebna nam je email adresa na koju možemo da pošaljemo predračun sa podacima za uplatu.

Da li je potrebno praviti pauzu u toku uzimanja karnozina?

Nema potreba za pauzom, karnozin može da se pije celog života. Na početku je posebno bitno da se uzima u kontinuitetu, dok se ne stvore rezerve karnozina u organizmu.

Čitala sam na nekim stranicama o Karnozinu Extra, pa me interesuje da li se mora konsultovati doktor za uzimanje istog?

Karnozin je potpuno prirodan dijetetski suplement i nema neželjenih dejstava, tako da se može kupiti u slobodnoj prodaji, bez preporuke doktora.

 

Za koga se preporučuje uzimanje Kolostruma Extra?

Usled velikog broja prirodnih faktora imuniteta i rasta, uzimanje kolostruma se preporučuje deci, radi poboljšanja imuniteta i boljeg rasta i razvoja.
Takođe je pokazao jako dobre rezultate za oporavak sportista.

Da li je Karnozin Extra lek?

Karnozin je registrovan u Ministarstvu zdravlja kao dodatak ishrani.

Kada ću dobiti proizvod/kada stiže na kućnu adresu?

Ukoliko u tekućem danu poručite proizvod do 13 časova, proizvod će biti na kućnoj adresi već sutradan u toku dana. Troškovi slanja se ne naplaćuju. Ukoliko se proizvd poruči posle 13 časova, šalje se sutradan, a prekosutra je kod Vas na kućnoj adresi.

Da li je moguće predozirati se Karnozinom Extra?
Karnozin je potpuno prirodan dodatak ishrani i nije moguće predozirati se.

Da li je Karnozin Extra moguće naći i u apotekama?
Karnozin Extra je moguće naći u apotekama Laurus koje se nalaze u Beogradu, ali je moguće i poručiti proizvod direktno od nas, troškovi slanja se ne naplaćuju.

U kojim zemljama isporučujemo naše proizvode?

Naše proizvode šaljemo širom sveta i rok isporuke je od 7 do 10 dana.
Ukoliko se nalazite u zemlji članice Evropske Unije, proizvod će biti poslat iz Carnomed Logistics iz Hrvatske. U nekim zemljama (Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovačka) imamo lokalne distributere koji preuzimaju na sebe slanje proizvoda.

U kojima dozama je potrebno konzumirati Karnozin Extra?
Iako se Karnozin Extra može koristiti bez recepta, načinu upotrebe proizvoda, najbolje bi bilo da se posavetujete sa našim medicinskim timom (lekarom ili farmaceutom).

Ko snosi troškove transporta pošiljke?
Ukoliko vrednost Vaše porudžbine prelazi 3000 dinara, troškove transporta snosi kompanija Carnomed D.O.O. U suprotnom troškove transporta snosi poručilac.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja možete nas kontaktirati putem:
e-mail info@carnomed.rs
facebook poruke https://www.facebook.com/carnomedserbia/ ili
pozivom na telefon 021/ 270 12 90 ili 065/ 201 49 83