Šta ako biste mogli:

• Da trenirate sa većim težinama?
• Da produžite celokupno vreme treniranja i povećate opterećenje?
• Da povećate anaerobni prag iscrpljivosti?
• Da uključite u trening brza mišićna vlakna odgovorna za rast mišića?
• Da brže obnovite energiju
• Da sve to uradite potpuno prirodnim putem?

Zvuči previše dobro? Upoznajte Karnozin EXTRA, suplement budućnosti, kako ga mnogi naučnici zovu.

Karnozin je supstanca koja se sastoji iz dve amoinokiseline (histidina i beta-alanina). Kompleksno deluje kao antioksidans, koji se bori protiv slobodnih radikala i sprečava ih da oštećuju telo. Ova supstanca se prirodno nalazi u Vašem organizmu, prisutana je u mišićima, posebno u brzim mišićnim vlaknima tip II, srcu i mozgu.

Karnozin pomaže stabilizaciji mišićne pH vrednosti, absorbuje protone vodonika koji se oslobađaju i akumuliraju u vlaknima mišića za vreme treninga, sprečava stvaranje mlečne kiseline i u velikoj meri podstiče regeneraciju, čime sprečava neželjenu mišićnu upalu. Jedna od važnih karakteristika karnozina za svakog sportistu je njegova sposobnost da reguliše pH i visok nivo mlečne kiseline u mišićima. U kiseloj sredini smanjuje se mogućnost kontrakcije mišićnih vlakana, izdržljivost i snaga. Karnozin je supstanca sa visokim kapacitetom puferovanja, sposobnošću da štiti ćelije od oksidativnog stresa, a njegova verovatno najvažnija  „misteriozna” osobina je produžavanje normalnog funkcionisanja oštećenih ćelija, osuđenih na smrt. Studije posvećene karnozinu su pokazale da je karnozin odgovoran za 30% regulativnog i regenerativnog kapaciteta u organizmu.

Utvrđeno je da nakon njegovog kozumiranja, skoro trenutno dolazi do smanjenja mlečne kiseline, mišići se brzo regenerišu i nastavljaju da rade bez znakova umora. Prema ovim istraživanjima, sa većom koncentracijom karnozina povećava se puferski kapacitet, što dovodi do poboljšanja performansi, kasnijeg nastanka umora i odloženog stanja iscrpljenosti.

Karnozin značajno doprinosi fizičko-hemijskom balansu kiselosti (puferovanjem), u skeletnim mišićima što održava acido-baznu ravnotežu u toku intenzivnog rada mišića, gde dolazi do viška H+ jona, produkovanih akumuliranjem mlečne kiseline. To značajno povećava kiselost u mišićima, što izaziva mišićni zamor, smanjuje snagu i izdržljivost, zajedno sa usporenim oporavkom. Karnozin sprečava neželjeni mišićni zamor, što dovodi do izdržavanja dužeg i jačeg treninga. Više karnozina znači više energije, više snage i veća performansa mišića.

Karnozin EXTRA je dodatak ishrani za astronaute i apsolutni šampion među suplementima. Dugogodišnji problem resorpcije i iskoristivosti L-karnozina je konačno rešen. Nakon 15 godina istraživanja pred nama je formula karnozina koja omogućava potpunu iskoristivost L-karnozina (bez razlaganja na β-alanin i L-histidin u digestivnom traktu) i njegov ulazak u svaku ćeliju organizma i zadržavanje 8-12h je zagarantovano.

Poslednjih godina suplementi zasnovani na Beta-alaninu postaju popularni zbog svog indirektnog svojstva da sintetišu karnozin. Sada postoji gotova formula Karnozina EXTRA, proizvoda koji garantuje maksimalnu absorciju i aktivnost u mišićima.

Karnozin se ne nalazi na listi sredstva za doping. Naši proizvodi su testirani u laboratoriji univerziteta u Kelnu koja je oficijalna institucija za testiranje suplemenata od svetske anti doping organizacije. 

NAŠI SPORTISTI

widget-title-separator

Mihail Dudaš, desetoboj

Aneta Maksuti, stoni tenis

[/su_column]
[/su_row]