Svaka žena želi da se oseća lepom. Devojka, student, majka ili dama u godinama, svakoj prija i najmanji kompliment. Lepota nije samo u izgledu. Od davnina je poznato da lepota i zdravlje idu zajedno. Jedna bez druge ne funkcionišu. Kada nešto nije u redu, najčešće to primetimo posmatrajući fizičke promene. Kada se telo razboli, kada je žena pod stresom i pritiskom, kada nedostaju vitamini, minerali ili druge supstance potrebne telu, kada je ishrana neuravnotežena ili postoji bilo kakav problem, prvo mesto gde se to primeti su lice i koža.

Karnozin je supstanaca koja se prirodno nalazi u telu (organizam je sam proizvodi). To je prirodni antioksidans, nalazi se u organizmu još od rođenja, ali se starenjem smanjuju njegove koncentracije. Karnozin je primarni element, koji održava telo mladim dok mi starimo. Karnozin ima izuzetnu sposobnost da podmladi ostarele ćelije i ćelije koje su počele da stare, pretvarajući ih u potpuno funkcionalne i zdrave ćelije. Specijalni protein karnozin ne samo da obnavlja kolagen u koži, on stvara gušću i elastičniju struktura kolagena. Na taj način popravlja oštećenja koja nastaju starenjem.

Šta zapravo izaziva nastank bora na koži?

Stare ćelije kože, keratinociti i fibroblasti, zbog promena molekula proteina, počinju da se „ponašaju” neuobičajno i godinama se akumuliraju u ljudskoj koži. Proizvode više enzima koji uništavaju proteine. Relativno mala količina ćelija, koja je u procesu starenja, izaziva velike promene u funkciji i integritetu kože.