Dnevnik jedne mame

Majka sam jednojajčanih blizanaca, dva dečaka i devojčice, jedan od blizanaca u trudnoći je izvukao deblji kraj i jedva preživeo, samim tim njegov razvoj i napredak je veoma usporen. Što neko dete savlada za mesec dana njemu treba za to tri meseca, prohodao je sa 27 meseci a brat sa 12 meseci. Činjenica koja dovoljno govori o njegovom kašnjenu. Ukratko sam Vas uvela u probleme svoje dece koja sada imaju tri godine i trenutno stanje u kašnjenju psihomotornog razvoja je: nedostatak govora, samostalnost u svakom smislu (pelene, hranjenje, piju iz flašice), mogućnost koncetrancije i pažnje je vrlo mala i veoma kratka. Kao i svaka majka sem stručne pomoći koju dobijaju tražila sam još nešto što će im pomoći i u toj potrazi sam naišla na Karnozin Extra kapsule, potpune prirodne što je meni veoma bitno.

16.12.2020. počinjemo da pijemo po jednu kapsulu dnevno, stavljam im u sok pošto je kapsula bez ukusa i mirisa, što je velika prednost pa je ni ne osete. Već posle petog dana primećujemo razliku na njima, mlađi dečak izgovara „ma“, „pa pa“, „ta“, što do sada nikada nije izgovorio. Pažnja mu je bolja, igra uz muziku i nije više toliko hiperaktivan, stariji takođe više brblja, postaje kreativniji u igri. Od toga dana samo napreduju ka bolje, posle mesec dana uzimanja Karnozin Extra kapsula napredak je vidljiv drastično. Mlađi dečak izgovara „mama“, „tata“, „papa“, „cin cin“, sve razume, poslušniji je, jede sam i manje je hiperaktivan. Stariji je galopirajući stigao brata, fizički aktivniji, sigurniji, veću pažnju ima, poslušniji i emotivno sazreo (primećuje brata, sestru, drugare).

Nastavljamo da ih pijemo i napredujemo, a mom oduševljenju za moć karnozina nije kraj. Rekla sam da imam i devojčicu prepametnu, zdravu bez ikakvih dijagnoza ali je visoko senzitivno dete. Ukratko šta to znači, ne voli nepoznata lica, ima strah od svega što nije njeno stalno okruženje i rutina, loši snovi i buđenje noću zbog straha. Jedno jutro odlučujem da ću davati i njoj karnozin čisto zbog koncentracije i pažnje. Posle pet dana suprug i ja da shvatamo da se ona promenila. Prvo što smo primetili je bio san koji je bio miran, prespavala je noć a da se nije probudila plačući, a onda uočavamo da ne postoje ti strahovi koji su bili od nepoznatog. Postala je smirenija, staloženija, bez straha i loših snova.

Karnozin Extra kapsule su obavezne u našoj kući!