Karnozin Extra kao Idealna Preventiva

Karnozin je prirodna supstanca koja se stvara u našem organizmu u jetri iz dve aminokiseline: β-alanina i L-histidina. β -alanin je neesencijalna aminokiselina i naš organizam je sposoban da je samostalno proizvodi – endogeno. Sa druge strane, L-histidin spada u jednu od 11 esencijalnih aminokiselina koje su neophodne za čoveka i moraju se uneti egzogeno, putem hrane ili suplemenata. Apsorpcija iz hrane se kreće u rasponu od 30% do 70 % , dok je pri unosu čistog karnozina apsorpcija iznad 70 %.

Karnozin Extra je jedinstvena, nova, poboljšana formulacija karnozina. Osim karnozina u svom sastavu sadrži još i koenzim Q10, liposolubilni vitamin E, L-karnitin, ekstrakt semena grožđa i ekstrakt severne borovnice.

Zašto Nam je Potreban Karnozin u Organizmu?

Sam naziv karnozin potiče od reči “carne“ koja znači meso, a znamo da je meso glavni izvor proteina koji u našem organizmu imaju višestruke uloge i funkcije. Proteini grade antitela IgA, IgG, IgM, IgD i IgE koja nas čuvaju od raznih infekcija i prehlada. Bez proteina ne bi bila moguća kontrakcija mišića. te ni jedan naš pokret ne bi bio moguć. Takođe, izgrađuju enzime za mnogobrojne metaboličke reakcije kao što su varenje hrane, lučenje enzima, regulacija telesne temperature. Stvaraju i grade hormone koji upravljaju i naređuju našim organima da ispravno funkcionišu. Transportni proteini i proteinski depoi se oslobađaju u slučajevima kada nam nešto u organizmu nedostaje. Bez njih obavljanje svih ovih procesa ne bi bilo moguće.

Karnozin Extra je kao neuroprotektivni, biološki aktivni dipeptid namenjen svima. Međutim, njegova koncentracija opada sa godinama.

 

Kako Karnozin Extra Deluje?

On podstiče i poboljšava funkciju mitohondrija, a smanjuje oksidativni stres. Za razliku od običnog karnozina,  on pokazuje veću  bioraspoloživost. Lako se apsorbuje iz digestivnog sistema, prolazi krvno-moždanu barijeru, ne stvara zavisnost i ne akumulira se u organizmu.

Šta je Mitohondrijalna Terapija?

Energija nam je neophodna za život, za trčanje, varenje, razmišljanje pa čak i za spavanje. Mitohondrije su kao male baterije koje stvaraju hemijsku energiju u našim ćelijama. Skoro sve ćelije u našem organizmu sadrže ove bitne organele.

Mitohondrije pretvaraju hranu koju jedemo, razbijajući je u manje čestice, u adenozin-trifosfat ili ATP. ATP molekuli dostavljaju upravo tačnu količinu energije za naše potrebe.

Šta se Dešava ako Mitohondrije ne Funkcionišu Kako Treba?

U tom slučaju osećamo nedostatak energije i svi procesi u našem organizmu ispaštaju. Skorija istraživanja pokazuju da je upravo nepravilan rad mitohondrija osnovni uzrok skoro svih oboljenja vezanih za pravilan razvoj. I u tome leži srž mitohondrijalne terapije. Sa Carnomed suplementacijom moguće je poboljšati funkciju mitohondrija, njihovu biološku aktivnost i obnoviti nivoe energije.

Šta je Oksidativni Stres?

Slobodni radikali ili reaktivna jedinjenja kiseonika i azota se prirodno javljaju kao produkti normalnih ćelijskih oksidativnih procesa. Na osnovu nakupljanja slobodnih radikala u organizmu dolazi do nastanka raznih akutnih i hroničnih poremećaja, zapaljenskih procesa, neurodegenerativnih poremećaja, kardiovaskularnih poremećaja i malignih bolesti.

Oksidativni Stres

U našem organizmu je potrebno da sve bude u balansu da bi normalno funkcionisalo. Ukoliko se iz bilo kog razloga ova ravnoteža poremeti, to će se manifestovati kao nastanak bolesti. Jedan od tih razloga jeste oksidativni stres. Oksidativni stres se normalno odigrava u našem organizmu, stvaraju se slobodni radikali koji imaju negativan efekat na naše telo. Tada nastupaju mehanizmi antioksidativne zaštite, koji neutrališu slobodne radikale i sprečavaju ih da naruše metabolizam ćelija, tkiva i organa i da nastane bolest. Stvaranjem više radikala nego što je organizam u stanju da se izbori, odnosno kada se prevaziđe kapacitet organizma da ih neutrališe, dolazi do nastanka oksidativnog stresa. S’obzirom da je broj antioksidanasa smanjen, potrebno je povećati njihov unos. Karnozin Extra sadrži čak 6 antioksidanasa koji deluju sinergički.

Karnozin Extra kao Preventiva

Današnji tempo i način života stavljaju čoveka kao pojedinca u drugi plan, ponekad zaboravljajući na sebe i na svoje zdravlje. Usled iscrpljujućeg i prezauzetog načina života, ljudi često zaboravljaju redovno da se hrane, nemaju vremena za pripremu zdravih obroka, a vremena za fizičke aktivnosti je najčešće nedovoljno. Pored svega toga, nutritivna vrednost hrane je osiromašena usled brze proizvodnje i često tretirana hemikalijama kao što su pesticidi, antibiotici, hormoni i različiti aditivi da bi joj se produžio rok trajanja. Iz svih ovih navedenih razloga, suplementacija je od izuzetnog značaja za modernog čoveka, koji želi da vodi računa o svom zdravlju. 

Karnozin Extra je idealan za vegane i vegeterijance sa obzirom da oni ne unose meso. Idealan je kao profilaksa nakon vakcinacije. Pomaže kod alergija, astma i osobama atopične konstitucije. Osobama koje pate od hroničnog umora, anksioznosti, koje se lako zamaraju ili pate od nesanice ili hipersomnije – previše sna.

Karnozin Extra dolazi u dva pakovanja, od 30 i 120 kapsula, što ga čini zgodnim i laganim za poneti i za svakodnevnu upotrebu. Izuzetno je lagan za upotrebu, kapsule se jednostavno uzimaju, ne moraju se rastvarati u vodi, nemaju nikakav poseban miris što omogućava olakšano gutanje i varenje.

Karnozin Extra možete koristiti tokom cele godine, bez prekida u uzimanju. Preporučena dnevna doza za odrasle je 1 kapsula 3x dnevno, a za decu stariju od 3 godine 1 kapsula 2x dnevno. Ne stupa u interakciju sa lekovima, odobren od strane antidoping agencije, hipoalergijski je.

Za više informacija i u slučaju da želite da kupite proizvod, posetite naš sajt Carnomed.