Kako da pomognete svom detetu u jačanju imuniteta?

Kolostrum Extra

Sa dolaskom zahlađenja, jedna od najčešće spominjanih tema jeste imunitet. Znate li šta je imunitet zapravo? Imunitet je, najkraće rečeno, sposobnost organizma da se odbrani od različitih virusnih, bakterijskih, gljivičnih i parazitnih infekcija. Naš imuni sistem nas štiti i od razvoja nekih mnogo ozbiljnih oboljenja, kao i od različitih trovanja.

Pad imuniteta deteta

Imunitet ima još jednu lepu osobinu, a to je da dobro pamti.

Naime, kada se jednom izborite sa nekom infekcijom, imuni sistem će proizvesti specifična antitela (vojnike) koja su u mogućnosti da se sa tim problemom izbore. Svaki naredni napad istog uzročnika će za organizam predstavljati manji stres, jer je vojska već spremna za napad. Na ovaj način funkcionišu i vakcine.

Dečiji imunitet je posebno specifičan.

U ranom uzrastu, deca se po prvi put sreću sa različitim virusima, a imuni sistem nije dovoljno razvijen da bi imao već oformljena antitela. Zbog toga su deca često bolesna. Statistika kaže da se dete prosečno razboli od 6-8 puta godišnje. Iako za roditelje stresno, deca na ovaj način jačaju svoj imunitet i njihovi vojnici na ovaj način vežbaju i treniraju. Tako se stvara jak i snažan imunitet, koji nas dobro služi i u odraslom dobu.

 A šta ako vojska nije dobro utrenirana i muči se da dobije bitke? Ako Vam deca često izostaju iz vrtića, ako se obične prehlade komplikuju i prelaze u ozbiljnije upale grla, ušiju ili pluća, da li postoji način da im pomognete?

Itekako. Majka priroda se pobrinula da stvara jednu savršenu kompoziciju tokom predhodnih nekoliko miliona godina. Zove se kolostrum.

Kolostrum je gusta, žućkasta tečnost koja se luči u prvim danima nakon dolaska bebe na svet.  Sadrži sva potrebna antitela (vojnike) koji će štititi bebu u prvim nedeljama nakon rođenja, dok se njen imuni sistem ne počne razvijati. U naučnim krugovima ovo prvo mleko, naziva se i prva vakcina.

Ono što je karakteristično za kolostrum, a razlikuje ga od svih ostalih vrsta hrane i dodataka ishrani, jeste njegov visok sadržaj antitela i faktora rasta, kvalitetnih proteina, nizak sadržaj laktoze, smanjeni sadržaj masti i bogato zastupljeni vitamini, minerali i enzimi.

Kolostrum extra

Tako značajnu kompoziciju za naš organizam sada možemo unositi na potpuno prirodan i komforan način.

Pakovanje Kolostrum Extra

 

Kolostrum Extra kapsule sadrže 500mg prirodnog, biološki proizvedenog kravljeg kolostruma, bez ikakvih dodataka, alergena ili antibiotika. Kapsule se mogu otvoriti i umešati u hranu ili piće, što je posebno značajno kod male dece. Ministrastvo Zdravlja Republike Srbije odobrava korišćenje Kolostruma Extra od druge godine detetovog života.

Kolostrum Extra se značajno razlikuje od svih ostalih preparata namenjenih dečijem imunitetu.

Unošenjem kolostruma dete dobija već formirana antitela, koja su spremna da se bore protiv svake infekcije. Faktori rasta prisutni u kolostrumu su odgovorni za brz rast i razvoj digestivnog sistema, mozga i uopšte celog dečijeg organizma. Deca koja se suplementiraju kolostrumom pokazuju znatno bolji napredak u svim sferama razvoja (psiho-motorni, kognitivni i intelektualni). Kolostrum Extra sadrži sve vrste probiotskih sojeva i time dodatno doprinosi zdravlju gastro-intestinalnog trakta i imunog sistema.

Mnogi imunolozi i alergolozi širom sveta se slažu u činjenici da je kolostrum nešto najbolje što možete priuštiti svom detetu i sebi.

Ukoliko su vam deca često bolesna i izostaju iz vrtića i škole, imaju česte upale ušiju  grla, probleme sa digestivnim traktom, ekcemima i alergijama, onda je Kolostrum Extra pravi izbor za Vaše dete.

Takođe, Kolostrum Extra može pomoći i Vama, ukoliko imate problema sa imunitetom, probavom, lošim raspoloženjem, regeneracijom tkiva ili upalnim procesima.

Kolostrum Extra se nalazi u pakovanju od 30 kapsula, kao i u porodičnom pakovanju od 120 kapsula.